tisdag 6 juli 2010

Melonsallad med fetaost & pepparrotskräm



















Denna sallad passar sig både som tillbehör eller som en rätt i sig. Pepparroten tycker jag passar sig extra fint till grillad fisk!

2 port (som tillbehör):
Salladen
1/3 Cantalopemelon
1 tomat/7 små cocktailtomater
40 gram gröna blad (ruccola/mangold/manché/babyspenat)
50 gram äkta grekisk fetaost
En bit gurka/paprika
Persilja
Balsamvinäger (jag använde en med fikon)
Olja

Pepparrotskräm
1 dl creme fraiche
2 tsk riven pepparrot
Salt & svartpeppar

Sköj salladen och lägg upp på en tallrik/fat. Klipp över persiljan. Skär upp tomater, gurka & melon i mindre bitar och lägg över salladen. Smula över fetaost och droppa sedan över olja, vinäger, salt & peppar efter smak. Pepperrotskrämen gör du enkelt genom att röra ihop creme fraiche med riven pepparot och krydda med salt & peppar.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar