tisdag 6 juli 2010

Bananomelett med ingefära & rostad kokos



Är man sugen på något sött men lite matigt är Bananomelett perfekt. Kombinationen kan låta lite märklig men prova en gång så lovar jag att du kommer tycka om den. Den smakar trots allt väldigt likt asiatiska bananpannkakor.

Till 2 små omeletter behöver du:
2 ägg
1 stor banan
en skvätt mjölk
smör/rapsolja till stekning
kokosflingor
malen ingefära
kanel

Vispa äggen med mjölk och mosad banan. Hetta upp en stekpanna och stek omeletten i smör. Innan du vänder omeletten, krydda med kanel & ingefära samt strö över kokosflingor så att de får rostas lite innan du vänder. Stekt i två omgångar i en liten panna så blir den alldeles lagom i tjocklek.
Servera med en klick glass/keso eller färsk frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar