söndag 19 februari 2012

Svampcanneloni med ricotta & parmesan



Härom veckan gjorde jag canneloni för första gången, och hör och häpna, det blev riktigt lyckat! Orginialreceptet kommer härifrån, men jag gjorde om det litegrann, så här kommer min version:

Svampcanneloni med tre sorters ost
4-6 portioner

2 paket färska lasagneplattor
1 pkt cream cheese
1 burk ricottaost
1 dl hackad persilja
ca 200 g skogschampinjoner
1 hackad scharlottenlök
2 finhackade vitlökar
2 msk dijonsenap
2 tsk soja
havssalt & svartpeppar

4-5 dl riven parmesan
4 dl matlagningsgrädde
havssalt & svartpeppar
ruccola till servering

Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ungsfast stor form. Skär svampen i mindre bitar och stek i smör/olja tillsammans med lök, och vitlök tills de fått fin färg. Blanda ihop cream cheese, ricotta, persilja, soja, senap och kryddor. När svampen & löken svaknat något blandar du den med oströran. Lägg ut lasagneplattorna, licka ut 1,5 msk av röran på varje bit och rulla till en canneloni (pastarör) och placera dessa bredvid varandra i ugnsformen.
Riv parmesanen och blanda i en skål tillsammans med grädde, bre sedan denna "massa" över cannelonin och salta & peppra. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått fin färg. Servera med ruccola. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar